FjildLokaal

FjildLokaal

 

 

Acteer lokaal en groei lokaal!

FjildLokaal: Lokaal op het veld geproduceerde ‘Fjild’ kruiden, dat smaakt naar meer!

Het is gezond én van de beste kwaliteit, een fantastische belevenis en daarnaast ook duurzaam! Het service model dat lokaal geproduceerde kruiden levert, klaar om geoogst te worden en makkelijk is in onderhoud. Onze Fjild kruiden zijn zo lokaal en duurzaam mogelijk geteeld (in samenwerking met De Kruidhof te Buitenpost en lokale bedrijven en kwekerijen) met de verschillende seizoenen in gedachten houdend. In het gehele proces probeert Stichting Grien te werken met een gesloten systeem. Er wordt geredeneerd, gedacht en gewerkt vanuit een circulair principe! Men kan de Fjild kruiden op het allerlaatste moment oogsten met de beste smaak en geur! Een echte must-have voor een persoonlijke ‘living garden’ is huis of voor in een (retail- of horeca-) onderneming!

 

Dé blauwdruk voor lokale voedselproductie!

Om het noorden nog groener en eetbaarder te maken is het streven van Grien en zit diep in de waarden van de stichting. Grien is van mening dat het voedselsysteem momenteel totaal is doorgeschoten. Door de kwaliteit en de kwantiteit van vraag en aanbod van het huidige voedselsysteem is het onmogelijk om de toekomstige bevolking te voorzien van bewust en voedzaam voedsel. FjildLokaal ziet het als hun geroepen missie om een blauwdruk te ontwikkelingen die lokale voedselproductie overal mogelijk maakt om zo consciëntieus de groeiende hoeveelheid mensen in de toekomst op een eerlijke manier te kunnen blijven voeden.

Stichting Grien wil, in samenwerking met botanische tuin De Kruidhof, reststromen lokaal geteelde (keuken)kruiden, kiemengewassen, scheuten en eetbare bloemen redden van verspilling!