Nieuws

14 april 2021

Woensdag 14 april waren er opnames bij Eettuin voor RTV NOF – Noordoost Friesland. Samen werken aan een krachtige regio! Dat kwam naar voren tijdens de opnames over de Versnellingsagenda Noordoost Fryslân. Ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid en het onderwijs gingen in gesprek over de voortgang van de Versnellingsagenda en over de kansen die de subsidieregeling biedt.

VerspillingsMarkt heeft een toelichting gegeven van het project en is in gesprek gegaan met de ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid en het onderwijs over de voortgang en kansen van de Versnellingsagenda.

Binnenkort zijn de opnames te zien via Qop, RTV NOF – Noordoost Friesland en Ondernemend Friesland!

6 april 2021

Het nieuwe horecaconcept ‘Eettuin’ inpandig bij botanische tuin De Kruidhof zit volop in de voorbereidingen voor de opening van 1 juni 2021! Stichting Grien is een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van het horecaconcept.

1 april 2021

Stichting Grien en Stichting Natuur Educatie Buitenpost zijn gestart met de ontwikkeling van een educatieprogramma voor kinderen op botanische tuin De Kruidhof. Het doel van het educatieprogramma is om op een leuke en leerzame manier kinderen (-en aanhang) te onderwijzen en bewustzijn te creëren over thema’s met betrekking tot de natuur (biodiversiteit, bijen, verspilling, klimaat, et cetera). Binnen het programma staat educatieve waarde, beleving en plezier centraal.

30 maart 2021

Dinsdag 30 maart hebben de ondernemers van de Bloemenparadyske Streekmarkt elkaar ontmoet. In het genot van het zonnetje en op 1,5 meter hebben we de eerste ideeën gewisseld en elkaar enthousiast gemaakt!

Eettuin staat zaterdag 24 april op de Bloemenparadyske Streekmarkt in Kollum met het merk VerspillingsMarkt om een warme hap te serveren. Met het merk VerspillingsMarkt wil Eettuin voedselverspilling onder de aandacht brengen en tegelijkertijd een culinaire beleving verzorgen om (h)eerlijk van te genieten!

Ondernemers die op de Bloemenparadyske Streekmarkt staan: Mts. Timpelsteed & zorgboerderij Vento Verde, Lekker Bros, EetTuin, De Sweach Geitenboerderij, Ailand Lauwersoog, Groot Kabel – Schapenkaas, Cadeauwinkel Op ‘e Stâl, Natuurlijk Trudy en @de Jersey Molkerij.

18 maart 2021

In februari is Stichting Grien samen met De Kruidhof een onderzoek gestart naar mogelijkheden voor FjildLokaal. FjildLokaal wil een servicemodel voor lokaal geteelde kruiden, scheuten, kiemen en eetbare bloemen ontwikkelen voor horeca, zorginstellingen, retail en consumenten in Noord-Nederland. Het doel van FjildLokaal is men te inspireren, motiveren en activeren om meer lokaal geteelde kruiden, scheuten, kiemen en eetbare bloemen te gebruiken in gerechten, thee, cocktails, et cetera! Stichting Grien en De Kruidhof zijn druk bezig met het onderzoek en de voorbereidingen op het nieuwe servicemodel.

10 maart 2021

Studenten Bedrijfskunde van Hanzehogeschool Groningen zijn samen met VerspillingsMarkt eerder een onderzoek gestart naar huidige reststromen AGF bij agrariërs in Noord-Nederland. De studenten zijn druk bezig met de voorbereidingen van het onderzoek om grootschalig uit te rollen in Noord-Nederland. Het onderzoek heeft als doel om meer rendement te halen uit de reststromen van agrariërs en korte ketens.

12 Februari 2021

Ontwikkeling van horecaconcept ´EetTuin´ op de Kruidhof, Buitenpost.